Barn forsvunnet etter at migrantleiren i Calais ble ryddet

Bulldosere ble brukt for å fjerne restene av migrantleiren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix
Bulldosere ble brukt for å fjerne restene av migrantleiren «Jungelen» utenfor Calais i Frankrike. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten hvert tredje flyktningbarn er savnet etter at migrantleiren «Jungelen» i den franske byen Calais ble ryddet i oktober, ifølge en veldedighetsorganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En tredel av de 179 barna som organisasjonen Refugee Youth Service har fulgt, har forsvunnet, skriver Reuters.

Barnas skjebne har vært et politisk problem for britiske myndigheter, og religiøse ledere, flyktningorganisasjoner og opposisjonspartier har anklaget Storbritannia for å ikke hjelpe de enslige mindreårige flyktningene.

– Dette er noen av de mest sårbare barna i verden, og de har blitt latt i stikken igjen og igjen, sier Ben Teuten i Refugee Youth Service.

– Når de forsvinner, er vi svært bekymret for at de blir utnyttet innen trafficking, og det er lite trolig at de søker hjelp fra staten på grunn av behandlingen de har fått fram til nå.

Tidligere i måneden begynte franske myndigheter å flytte 1.500 enslige mindreårige til mottakssentre rundt i landet. Frankrike har gjentatte ganger bedt britene ta inn flere av de unge migrantene. Storbritannia har til nå tatt imot over 270 unge som tidligere oppholdt seg i «Jungelen», og mener det er Frankrikes feil at prosessen tar lang tid.