Dalai Lama lar seg ikke bekymre av Trump

Tibetanernes åndelige leder Dalai Lama avsluttet onsdag et fire dager langt besøk i Mongolias hovedstad Ulan Bator.
Tibetanernes åndelige leder Dalai Lama avsluttet onsdag et fire dager langt besøk i Mongolias hovedstad Ulan Bator. Foto: B. Rentsendorj / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dalai Lama har ingen bekymringer rundt påtroppende president Donald Trump. Trump vil innrette seg etter den globale realiteten, tror tibetanernes åndelige leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

81-åringen sa onsdag under avslutningen av et fire dager langt besøk i Mongolia at han ser fram til å møte Trump etter innsettelsen 20. januar, og at han alltid har sett på USA som leder av den frie verden. Trump har under valgkampen kommet med uttalelser som muslimer, latinamerikanere og andre minoritetsgrupper i USA har følt seg støtt av. Ingen grunn til bekymring, mener den 81 år gamle buddhistmunken.

Les også: Trump tilbyr Ben Carson ministerpost

– Jeg tror at kandidater har større handlingsrom til å uttrykke seg under en valgkamp. Men når de har blitt valgt, og har fått ansvar, må de samarbeide og innrette arbeidet sitt etter realiteten. Så jeg har ingen bekymringer, sa Dalai Lama onsdag

Tenzin Gyatso er den 14. Dalai Lama i rekken og åndelig overhode for den største buddhistiske retningen i Tibet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trump vil starte med å trekke USA fra handelsavtale

Fram til Tibet ble innlemmet i Kina på 1950-tallet, var det den til enhver sittende Dalai Lama som var overhode for området.

Tenzin Gyatso, som ble utpekt som Dalai Lama bare to år gammel, har levd i eksil i India siden 1959, men trakk seg som leder for den tibetanske eksilregjeringen i 2011.

Les også: Trump-rådgiver: – Vil ikke prøve å få Clinton dømt