Røde Kors: Desperat situasjon i jemenittisk by

En av bygningene som er ødelagt i de siste kampene i Taiz sørvest i Jemen. Foto: Anees Mahyoub / Reuters / NTB scanpix
En av bygningene som er ødelagt i de siste kampene i Taiz sørvest i Jemen. Foto: Anees Mahyoub / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors slår alarm om en desperat situasjon i den krigsherjede byen Taiz i Jemen, der sivile er fanget og lik ligger strødd i gatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Skudd fra snikskyttere og vilkårlig bombardement har fanget sivile, sier Alexandre Faite, sjefen for Den internasjonale Røde Kors-komiteen ICRC i Jemen.

Taiz ligger sørvest i Jemen og er blant landets mest folkerike. Byen har i over ett år vært beleiret, hovedsakelig av Houthi-opprørere. Lokalbefolkningen anklager opprørerne for å ha utført vilkårlige artilleriangrep mot boligområder siden.

Les også: Våpenhvilen i Jemen brutt

– Lik ligger i gatene og folk har ikke mulighet til å få innfridd sine grunnleggende behov. Situasjonen er desperat, sier Faite tirsdag.

Lokale militser som er alliert med Jemens saudistøttede regjering har langsomt presset Houthi-krigerne tilbake fra stillinger inne i byen. De har ennå ikke klart å bryte beleiringen, men kan fortsatt benytte noen vanskelige fjellveier ut av byen.

Les også: FNs nødhjelpssjef: – Jemen på randen av kollaps