USA advarer mot mulige terrorangrep i Europa

Amerikanske myndigheter sier de har pålitelig informasjon om at jihadister planlegger terrorangrep mot europeiske mål i forbindelse med julen. Bildet viser Champs-Élysées i Paris pyntet med julelys. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix
Amerikanske myndigheter sier de har pålitelig informasjon om at jihadister planlegger terrorangrep mot europeiske mål i forbindelse med julen. Bildet viser Champs-Élysées i Paris pyntet med julelys. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det amerikanske utenriksdepartementet advarer om at det kan komme terrorangrep i Europa i forbindelse med jule- og nyttårsfeiringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Departementet ber i en uttalelse amerikanske borgere være klar over en økt risiko for terrorangrep i Europa. I uttalelsen heter det at de har pålitelig informasjon som indikerer at IS og al-Qaida planlegger angrep i Europa i tiden rundt årsskiftet. Det advares også om at «ekstreme sympatisører eller selvradikaliserte ekstremister» kan prøve å gjennomføre angrep.

Det amerikanske utenriksdepartementet oppfordrer reisende til å være på vakt blant annet om de deltar på store arrangementer, utendørsmarkeder, på offentlige transportmidler og når de besøker severdigheter.

Europa får ros for sine tiltak for å unngå angrep, men USA er likevel bekymret, heter det.