Meny

Mann såret i skyting i Göteborg

Politiet undersøker en utbrent bil etter en eksplosjon og skyting sentral i Göteborg søndag. En person er brakt til sykehus. Foto: Thomas Johansson/TT / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 25-årsalderen ble skutt og såret i Göteborg søndag kveld, og politiet etterforsker saken som et drapsforsøk. En bil ble satt i brann der mannen ble skutt.

Ifølge Göteborgs-Posten ble den sårede mannen kjørt til Sahlgrenska sykehus av venner i 18.30-tida. Omtrent samtidig fikk politiet melding om en eksplosjonsartet brann i en bil i Vasastan.

Politiet kunne ved 21-tiden ikke bekrefte at det var en sammenheng mellom skytingen og bilbrannen, men opplyste at de to hendelsene skjedde på samme adresse i Vasastan.

Tre personer var søndag kveld pågrepet og skulle avhøres, men politiet opplyser at de ikke har status som mistenkte. Den ene av de tre skal være mannen som kjørte den sårede til sykehus.

Ett vitne opplyser til Expressen at han så tre eller fire maskerte menn som hoppet ut av en bil.

– De skjøt flere skudd mot en person, sier vitnet, som forteller at det også ble kastet noe som lignet en brannbombe inn i en bil, som tok fyr.

– Jeg så ingen personer i bilen, sier vedkommende. Gjerningsmennene skal deretter ha forlatt stedet i et ventende kjøretøy.

Et stort område ble sperret av i Göteborg sentrum etter skytingen og bilbrannen.

Populært