Meny

– Carter ønsker å sparke sjefen for NSA

USAs forsvarsminister Ashton Carter Foto: Jacquelyn Martin / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs forsvarsminister Ash Carter skal ha bedt president Barack Obama om å sparke sjefen for etterretningsorganisasjonen NSA.

Det forteller amerikanske tjenestemenn, som ikke ønsker å bli navngitt, til avisa Washington Post. Også USAs nasjonale etterretningssjef James Clapper har angivelig stilt seg bak oppfordringen om å sparke NSA-sjefen Michael Rogers.

Bakgrunnen for at Clapper ønsker å fjerne Rogers, skal være misnøye med hans lederskap i en periode hvor utro tjenere i NSA har stjålet hemmelig informasjon. I forrige måned ble det kjent at en konsulent som har utført oppdrag for NSA, er siktet for å ha stjålet millioner av dokumenter over en periode på 20 år.

I tillegg skal én annen person være pågrepet for forhold som også dreier seg om brudd på NSAs retningslinjer.

Forsøkene på å fjerne Rogers blir kjent samtidig som Donald Trump trolig vurderer å gi ham en viktig stilling i sin administrasjon. Rogers skal være aktuell for stillingen som nasjonal etterretningssjef, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NSA jobber blant annet med å overvåke internett over store deler av verden. Varsleren Edward Snowden jobbet for NSA før han flyktet til utlandet med hemmelige dokumenter han hadde stjålet fra oppdragsgiveren.

Populært