Meny

Pence buet ut – Trump krever unnskyldning

Se video av hendelsen i vinduet over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da påtroppende visepresident Mike Pence overvar musikalen «Hamilton» i New York, rettet en av skuespillerne en appell til ham. Budskapet om at mange var bekymret, falt ikke i god jord hos Donald Trump.

Det oppsto en anspent atmosfære i salen da Pence dukket opp på Richard Rodgers Theatre, og det var både buing og jubelrop da han satt seg ned på rad F, på orkesterplass.

Bakgrunn: Visepresidenten dro på musikal – Fikk desperat bønn fra scenen

Da skuespillerne etter forestillingen inntok scenen for å ta imot applaus, tok skuespilleren Brandon Victor Dixon ordet.

– Påtroppende visepresident Pence, jeg ser du er på vei ut, men jeg håper du vil høre på oss bare et lite øyeblikk. Det er ikke noe å bue for her, mine damer og herrer, vi er her for å dele en historie om kjærlighet, sa han, og fortsatte:

– Vi er det mangfoldige Amerika, som er bekymret og engstelige for at din nye regjering ikke vil beskytte oss, planeten vår, våre barn, våre foreldre, eller forsvare oss og opprettholde våre umistelige rettigheter. Vi håper forestillingen har inspirert deg til å opprettholde våre amerikanske verdier og jobbe på vegne av oss – alle oss, sa Dixon, som spiller Aaron Burr, USAs tredje visepresident, i stykket.

I en twitter-melding sier Donald Trump at Pence ble sjikanert av skuespillerne i «Hamilton».

– De var veldig uhøflige mot en veldig bra mann i går kveld, Mike Pence. Be om unnskyldning, krever Trump.

«Hamilton» handler om Alexander Hamilton, en av USAs landsfedre, og er blitt en storsuksess på Broadway.

Les også:

Stoltenberg og Trump med felles pengekrav til Europa

Europas siste diktator avviser Trump

Navnene svirrer mens Trump jakter på medarbeidere

Populært