Meny

Trumps datter til stede på møtet med Japans statsminister

Japans statsminister Shinzo Abe snakker med Ivanka Trump og ektemannen Jared Kushner i Trump Tower. Foto: Handout / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trumps datter Ivanka var til stede på møtet med Japans statsminister Shinzo Abe, noe som understreker innflytelsen til Trumps familie idet han forbereder seg på å bli president.

På bildene fra Trumps bolig i New York, der møtet fant sted, står både Ivanka og hennes mann Jared Kushner og prater med Abe.

Trumps datter og svigersønn, begge 35 år gamle, har etter valgseieren tilsynelatende fungert som to av 70-åringens fremste rådgivere.

På ett av bildene, som fredag ble offentliggjort av den japanske regjeringen, er også den tidligere generalen Michael Flynn, som ifølge ubekreftede meldinger er blitt tilbudt stillingen som nasjonal sikkerhetsrådgiver.

Les også:   Trump beroliger – arbeidet går etter planen

Mulig ambassadør

Men det er Ivankas tilstedeværelse som først og fremst har skapt oppmerksomhet i Japan, der det legges stor vekt formaliteter, ikke minst fordi tabloidpressen har meldt at Trump vil utnevne henne til ambassadør i Japan.

– Det er ganske uvanlig å se et familiemedlem som er med på det første møtet mellom to ledere, selv om det er uformelt, sier professor Yoshinobu Yamamoto ved Universitetet i Niigata.

– Det tyder på at hun kommer til å spille en viktig rolle i Trump-administrasjonen, sier han.

Ivanka Trump har allerede en sentral rolle i Trumps forretningsvirksomhet.

Les også:  Trump vil gi barna høyeste sikkerhetsklarering

Sikkerhetsklarering

Tirsdag meldte CBS News at den kommende presidenten undersøker muligheten for at barna hans kan få den høyeste sikkerhetsklareringen som er mulig, når han tiltrer embetet.

Spesielle regler mot nepotisme gjør at Trump ikke kan ansette barna sine i Det hvite hus, men ifølge reglene trenger man ikke være ansatt av regjeringen for å få sikkerhetsklareringen.

Populært