Meny

Trump vil ha Flynn som sikkerhetspolitisk rådgiver

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere etterretningssjef Michael Flynn er tilbudt jobben som nasjonal sikkerhetsrådgiver for påtroppende president Donald Trump, ifølge kilder i overgangsteamet.

Trump startet torsdag arbeidet med å sette sammen en sikkerhetspolitiske stab, og første skritt var å tilby Flynn jobben som sikkerhetspolitisk rådgiver, ifølge en anonym kilde som flere medier viser til.

Flynn har tidligere ledet USAs militære etterretningstjeneste og har i flere måneder gitt Trump råd i saker som angår nasjonal sikkerhet. Posten som nasjonal sikkerhetsrådgiver krever ikke godkjenning fra Senatet.

Les også:  AP: Rudy Giuliani kan bli utenriksminister

Kilden i Trump-administrasjonen sier ikke noe om hvorvidt Flynn har takket ja til jobben. Den tidligere generalen, som fyller 58 år i desember, har vært en ivrig kritiker av president Barack Obama og Pentagon, særlig når det gjelder internasjonal politikk og bekjempelsen av IS.

Trump blir regnet som en novise når det gjelder utenrikspolitikk, og de første skrittene hans på dette området blir overvåket nøye av USAs allierte og resten av verden. Det blir sagt at han vurderer mange kandidater med ulik erfaring til å lede utenriksdepartementet og forsvarsdepartementet Pentagon.

Les også:   Trump vurderer oljemilliardær til toppjobb

Nyheten om at Flynn er tilbudt jobben som sikkerhetspolitisk rådgiver kommer samtidig som Trump torsdag kveld møtte Japans statsminister Shinzo Abe. Den japanske statsministeren sa etter møtet at han har stor tiltro til den nye amerikanske presidenten.

Populært