Meny

Sterk økonomisk vekst på Filippinene

Filippinenes president Rodrigo Duterte. Foto: Romeo Ranoco / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinene har blitt Asias raskest voksende økonomi i løpet av de tre første månedene av den omstridte presidenten Rodrigo Dutertes periode.

Selv om den kraftige ordbruken til Duterte har påvirket både valutaen i landet og aksjekursene, viser nye tall at økonomien har vokst med 7,1 prosent i perioden juli til september. Det er mer enn den forventede økningen på 6,8 prosent og bedre enn Kinas 6,7 prosent.

Les også:   Filippinenes Duterte angrer språkbruk

Nyheten overrasket eksperter som har vært bekymret for at Dutertes kontroversielle stil skulle skremme utenlandske investorer. Presidenten har varslet kamp både mot USA og FN, i tillegg til en blodig intern krig mot narkotikakriminelle.

Ifølge Rosemarie Edillon, nestleder i utviklingsdepartementet i landet, er det økte investeringer, særlig i bygg og anlegg og infrastruktur, lav inflasjon, lav rente og økt forbruk som fører til høyere økonomisk vekst.

Populært