Meny

Clinton ber tilhengerne om aldri å gi opp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På sin første offentlige opptreden etter at hun erkjente nederlaget i presidentvalget, oppfordret Hillary Clinton sine tilhengere til å holde ut under Trump-æraen.

Clintons tale på en galla for Children's Defense Fund blir karakterisert som en mellomting mellom en peptalk og en begravelsestale. Hun oppfordret tilhengerne sine til «aldri, aldri å gi opp».

– Jeg vet det ikke er lett. Jeg vet at mange den siste uken har spurt seg selv om USA er det landet vi trodde det var. Men tro meg når jeg sier: USA er verdt det, sa Clinton. Hun oppfordret hver og en til å arbeidere for å gjøre landet bedre, sterkere og mer rettferdig. Clinton nevnte ikke sin motstanders navn, men konsentrerte seg i stedet om framtiden og ba om at tilhengerne fortsetter å engasjere seg på alle plan.

Les også:   Clinton gir FBI-sjefen deler av skylda for tapet

Ifølge kilder har Clinton tillagt FBI er stor del av skylden for valgtapet på grunn av offentliggjøringen av ny etterforskning i epostsaken like før valgdagen.

I talen tirsdag innrømte den amerikanske presidentkandidaten ingen feil i valgkampen, men hun vedgikk at den siste uken har vært vanskelig.

– Det har vært tider der jeg ønsket å krølle meg sammen i sofaen med en god bok eller hundene våre – og aldri mer gå ut av huset, sa hun.

Populært