Meny

«Svært organisert prosess»:

Ny Twitter-storm fra kommende president Trump

USAs neste president, Donald Trump, taler under et folkemøte i New York 9. november. Foto: Evan Vucci / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trumps seneste skred av Twitter-meldinger later til å være skrevet for å imøtegå rykter om at overgangs-teamet hans er i kaos.

Trump avviste artikler om at andre lands ledere skal ha slitt med å nå ham på telefonen.

New York Times skrev at den valgte presidentens indre krets «improviserer» mens de forsøker å finne ut hvem som skal ha topp-stillingene i den nye regjeringen.

Avisen skrev også at utenlandske ledere «ringte i blinde» til Trump Tower, milliardærens luksuriøse kontor, for å forsøke å få ham i tale. Også dette ble på det sterkeste avvist av Trump, som skrev til sine 15 millioner «følgere»:

En uke etter at Trumps valgseier overrasket pressen og de fleste analytikere har ryktene gått om en rotete overgangsfase preget av kjekling og spisse albuer. Det er bare ni uker til Trump sitter ved roret som USAs neste president.

Men Trumps serie-tvitrerier avviste ryktene om mangel på disiplin i rekkene. Sent tirsdag skrev han:

Han avviste flere mediers spekulasjoner om hvem som er de sterkeste kandidatene for viktige poster i den nye regjeringen.

Senator Ted Cruz fra Texas forlater Trump Tower i New York tirsdag. Foto: Carlo Allegri / Reuters

Les også:  Trump beroliger - arbeidet går etter planen

Flere amerikanske medier har meldt at tidligere New York-ordfører Rudy Giuliani anses som favoritt til posten som utenriksminister.

Den tidligere FN-ambassadøren John Bolton og den pensjonerte generalen Michael Flynn skal også være på listen over kandidater til statsrådsposter og andre sentrale verv.

Andre som har blitt observert ved den ikoniske Trump-skyskraperen er Ted Cruz, en erkekonservativ Texas-senator som Trump tidligere har rakket ned på som «Løgnaktige Ted» under de republikanske primærvalgene.

Les også: Trump-skilt fjernes fra bygninger i New York

Les også: Cruz på besøk i Trump-leiren

Trump avviser også oppslag om at han har forsøkt å skaffe familiemedlemmer sikkerhetsklarering til viktige orienteringsmøter. Onsdag skrev han: 

Ifølge medier har Trump bedt om sikkerhetsklarering for «topphemmelig» informasjon for svigersønnen Jared Kushner, mannen til datteren Ivanka, så han kan lytte til de daglige orienteringsmøtene for presidenten.

USAs kommende visepresident Mike Pence på vei ut av Trump Tower tirsdag. Pence bistår Trump i arbeidet med å velge rådgivere i overgangsfasen til presidentembetet. Foto: Spencer Platt / AFP

The Washington Post skrev at Kushner har presset ut fleremedlemmer av overgangsgruppen, som skal ha bånd til New Jersey-guvernør Chris Christie. Sistnevnte ble fjernet fra gruppen fredag, da Trump omorganiserte overgangslaget og satte kommende visepresident Pence til å lede det.

Kushner er en eiendomsutvikler uten politisk erfaring utover rollen som rådgiver for Trump under valgkampen.

Les også:

Høyrevridd nettsted snuser på Europa etter Trump-seier

Clinton fikk over 1 million flere stemmer enn Trump

Assad ser på Trump som en naturlig alliert

Populært