Meny

Jakarta-guvernør mistenkt for blasfemi

Jakarta-guvernør Basuki Tjahaja Purnama, som driver valgkamp for å bli gjenvalgt, blir etterforsket for blasfemiske uttalelser. Foto: Darren Whiteside / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesisk politi opplyser at den kristne guvernøren i Jakarta er mistenkt i en blasfemisak. Han blir beskyldt for å ha fornærmet Koranen.

Kunngjøringen fra politiet kom onsdag etter at over 100.000 muslimer demonstrerte i Jakarta tidligere denne måneden med krav om at guvernør Basuki Tjahaja Purnama blir arrestert for blasfemi.

– Saken vil gå videre til rettssak og Basuki Tjahaja Purnama er mistenkt, sier politisjef Ari Dono Sukmanto i Indonesia. Han opplyser at vitner og eksperter som har uttalt seg i etterforskningen, er uenige om hvorvidt Purnamas uttalelser på et møte med innbyggere i Jakarta i september er blasfemiske.

Purnama ble den første etnisk kinesiske guvernøren i Jakarta da han i 2014 tok over etter Joko Widodo, som nå er president i Indonesia. Purnama forsøker nå å bli gjenvalgt i valget som er i februar.

Populært