Høyesterett i Venezuela avviser Maduro-rettssak

Det har vært store demonstrasjoner mot presidenten i hovedstaden Caracas den siste tiden. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix
Det har vært store demonstrasjoner mot presidenten i hovedstaden Caracas den siste tiden. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyesterett i Venezuela har gitt opposisjonen i landet beskjed om å droppe planene om en politisk rettssak mot president Nicolás Maduro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avgjørelsen tirsdag er en av flere der høyesterett har stoppet opposisjonens forsøk på å fjerne den omstridt presidenten, som de mener er ansvarlig for den økonomiske krisen i landet.

President Maduro er naturlig nok godt fornøyd med avgjørelsen som han mener viser at det konstitusjonelle systemet i landet fungerer godt. Opposisjonen mener på sin side at den venstreorienterte presidenten kontrollerer domstolen gjennom sine allierte og at avgjørelsen i seg selv er ikke-konstitusjonell.

Regjeringen og opposisjonen i Venezuela forpliktet seg lørdag til å finne en fredelig, demokratisk vei ut av krisen i landet etter forhandlinger der Vatikanet har bistått. Maduro har imidlertid motsatt seg nyvalg, og høyesterett har også avvist forslag om en folkeavstemning i landet.