Meny

Høyesterett i Venezuela avviser Maduro-rettssak

Det har vært store demonstrasjoner mot presidenten i hovedstaden Caracas den siste tiden. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyesterett i Venezuela har gitt opposisjonen i landet beskjed om å droppe planene om en politisk rettssak mot president Nicolás Maduro.

Avgjørelsen tirsdag er en av flere der høyesterett har stoppet opposisjonens forsøk på å fjerne den omstridt presidenten, som de mener er ansvarlig for den økonomiske krisen i landet.

President Maduro er naturlig nok godt fornøyd med avgjørelsen som han mener viser at det konstitusjonelle systemet i landet fungerer godt. Opposisjonen mener på sin side at den venstreorienterte presidenten kontrollerer domstolen gjennom sine allierte og at avgjørelsen i seg selv er ikke-konstitusjonell.

Regjeringen og opposisjonen i Venezuela forpliktet seg lørdag til å finne en fredelig, demokratisk vei ut av krisen i landet etter forhandlinger der Vatikanet har bistått. Maduro har imidlertid motsatt seg nyvalg, og høyesterett har også avvist forslag om en folkeavstemning i landet.

Populært