Meny

En av tre mener korrupsjon er en stor utfordring

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hver tredje innbygger i Europa og Sentral-Asia ser korrupsjon som en av de største utfordringene i hjemlandet. Like mange frykter hevn om de tar opp kampen, viser ny undersøkelse.

Ifølge Transparency International er spanjolene de EU-borgerne som i størst grad mener korrupsjon er en utfordring. 66 prosent av de spurte i Spania sier de mener korrupsjon er et av de største problemene i hjemlandet. I Tyskland er det bare to prosent som sier det samme.

Andre europeiske land med store korrupsjonsproblemer er Moldova, Kosovo, Slovenia og Ungarn. Rundt 30 prosent av brukerne av offentlige tjenester i tidligere Sovjet-stater rapporterer at de har betalt bestikkelser det siste året.

Den Berlin-baserte organisasjonen Transparency International har intervjuet 60.000 mennesker i 42 land i Europa og Sentral-Asia i forbindelse med den nye undersøkelsen.

Populært