Meny

Santos til USA for å få legebehandling

Colombias president Juan Manuel Santos informerte om resultatene etter en undersøkelse i Bogota tirsdag. Han drar nå til USA for videre undersøkelser. Foto: Colombian Presidency / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den colombianske presidenten Juan Manuel Santos reiser til USA for å gjennomgå medisinske undersøkelser på grunn av et mulig tilbakefall av prostatakreft.

Santos, som etter planen skal motta Nobels fredspris i Oslo 10. desember, sa tirsdag at han og familien ble overrasket da legene fant en økning i verdiene som indikerer prostatakreft i en rutineundersøkelse. Santos vil nå dra til USA for å gjennomgå tester ved Johns Hopkins Institute i Baltimore torsdag og returnere til Colombia dagen etter.

Den colombianske presidenten ble operert for prostatakreft i 2012.

Mens Santos er i USA vil han også møte visepresident Joe Biden og ledere fra Det republikanske partiet og Det demokratiske partiet for å informere om den nye fredsavtalen som ble inngått i helgen.

Regjeringen i Colombia og FARC-geriljaen kunngjorde natt til søndag at de er kommet fram til en ny fredsavtale. Den forrige ble avvist med knapp margin i en folkeavstemning, få dager før president Juan Manuel Santos ble tildelt Nobels fredspris for innsatsen.

Partene gjenopptok forhandlingene i slutten av oktober. I den nye avtalen mener de å ha lyttet til mye av kritikken mot det forkastede fredsforslaget.

Populært