Meny

Chelsea Manning ber om benådning

Manning fotografert i forbindelse med rettssaken og før hun erklærte at hun identifiserer seg som kvinne. Arkivfoto: Gary Cameron / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea Manning, som soner en dom på 35 års fengsel for spionasje, ber president Barack Obama benåde henne.

I en benådningssøknad advokatene hennes har offentliggjort, hevder den 28 år gamle tidligere soldaten at det ikke er historisk praksis for en så streng straff som den hun fikk i 2013. Hun ber Obama omgjøre straffen til seks og halvt år, som hun allerede har sonet.

Les også:  Chelsea Manning avbryter sultestreik

Manning ble født som gutt og var kjent under navnet Bradley Manning. Etter å ha blitt dømt for spionasje opplyste Manning at hun identifiserer seg som kvinne. Hun ble arrestert i 2010 og dømt av en militærdomstol i 2013 for å ha lekket store mengder hemmeligstemplet materiale via nettstedet WikiLeaks.

Les også:  Varsleren Manning glad for å være i live etter selvmordsforsøk

Manning har prøvd å begå selvmord flere ganger i fengselet i Kansas og har også sultestreiket. I september avbrøt hun en sultestreik etter å ha blitt lovet kirurgi knyttet til sin kjønnsidentitet.

Chase Strangio, advokat i American Civil Liberties Union (ACLU), sier han håper Obama omgjør dommen og på den måten styrke sitt ettermæle som en president som kjempet for de svakeste i samfunnet.

Populært