Statsministeren i Bulgaria går av

Presidentkandidat Rumen Radev stemte i Bulgarias hovedstad Sofia søndag. Foto: Stoyan Nenov / Reuters / NTB scanpix
Presidentkandidat Rumen Radev stemte i Bulgarias hovedstad Sofia søndag. Foto: Stoyan Nenov / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bulgarias statsminister går av etter at opposisjonsleder Rumen Radev fra Sosialistpartiet vinner presidentvalget i Bulgaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste valgdagsmålingene i Bulgaria viser at den russiskvennlige generalen Rumen Radev får hele 58 prosent av stemmene i presidentvalget, mens motstanderen Tsetska Tsatsjeva får 35 prosent.

Søndag gikk bulgarerne til urnene for andre runde i presidentvalget. Presidentens rolle er symbolsk, men før valget sa statsminister Boiko Borisov at han ville gå av dersom hans partis kandidat, Tsetska Tsatsjeva, ikke vant.

– Jeg vil levere inn avskjedssøknad i morgen eller i overmorgen. Resultatet viser tydelig at koalisjonen ikke lenger har flertallet, sa den avtroppende statsministeren søndag kveld.

Rumen Radev regnes som mer prorussisk enn dagens svært Europa-vennlige president, Rosen Plevneliev.

Midtveis i valgperioden sliter statsminister Borisov med lav popularitet og stor misnøye i befolkningen i landet, som er det fattigste i EU. Innbyggerne er også frustrert over korrupsjon i politikken og rettsvesenet.