Le Pen om Trump: – Folkets seier over eliten

Det er stor spenning knyttet til presidentvalget i Frankrike i april og mai, og det regnes som svært sannsynlig at Marine Le Pen går videre til annen runde. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/NTB scanpix
Det er stor spenning knyttet til presidentvalget i Frankrike i april og mai, og det regnes som svært sannsynlig at Marine Le Pen går videre til annen runde. Foto: Jean-Paul Pelissier/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Marine Le Pen, lederen for det ytterliggående høyrepartiet Nasjonal front i Frankrike, kaller Donald Trumps valgseier for folkets seier over eliten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er klart at Donald Trumps seier er nok en byggekloss i å skape en ny verden, som skal erstatte den gamle, sier Le Pen videre i et intervju med BBC.

Trump «gjorde mulig det som tidligere har blitt fremstilt som umulig», sier Le Pen videre.

Nasjonal front-lederen mener også at «den globale revolusjonen» som har ført til Trumps valgseier og britenes flertall for utmelding av EU, vil føre til at hun blir valgt til president i Frankrike neste år.

Det er stor spenning knyttet til presidentvalget i Frankrike i april og mai, og det regnes som svært sannsynlig at Le Pen går videre til annen runde. 48-åringen har ledet Nasjonal front siden 2011.

Les også: Trump vil deportere opptil 3 millioner innvandrere

Johnson dropper EU-møte om Trump-seier

Clinton gir FBI-sjefen deler av skylda for tapet

Trump vurderer å søke råd hos Bill Clinton

Personvernpolicy