Meny

UD undersøker om nordmenn i New Zealand er berørt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksdepartementet undersøker om nordmenn er berørt av det kraftige jordskjelvet i New Zealand og den påfølgende tsunamibølgen.

– Den norske ambassaden i Australia er i løpende kontakt med den norske konsulen på New Zealand. Så vidt vi er kjent med, er det ingen nordmenn som er berørt. Men det er fortsatt tidlig, sier kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i UD til NTB ved 14-tiden søndag.

Les også:   Jordskjelv i New Zealand

Sivilforsvaret i New Zealand opplyste søndag ettermiddag at en tsunamibølge har rammet nordøstkysten av Sørøya. Bølgen kom etter at et kraftig jordskjelv rammet et område 95 kilometer nordøst for Christchurch på Sørøya.

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om skadde eller omkomne. (©NTB)

Populært