Meny

Tyrkia advarer mot reiser til USA

Utenriksdepartementet i Tayyip Erdogans tyrkiske regjering, advarer mot å reise til USA på grunn av opptøyene etter valget av Donald Trump. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia advarer sine borgere mot å reise til USA. Grunnen er protestene etter presidentvalget og en økning i verbale og fysiske angrep av «rasistisk» og «innvandringsfiendtlig» art.

Det tyrkiske utenriksdepartementet la ut en advarsel på sine nettsider der det heter at demonstrasjonene mot Donald Trump «tidvis inkluderer kriminelle og voldelige handlinger» og at sikkerhetspersonell har pågrepet mange demonstranter.

– Basert på demonstrantenes innlegg i sosiale medier, er det klart at demonstrasjonen trolig vil pågå en god stund, skriver departementet videre.

Les også:   Rakettangrep mot offentlig bygg i Tyrkia

Tidligere i måneden kritiserte Tyrkia USAs beslutning om å be familiene til ansatte ved konsulatet i Istanbul reise vekk på grunn av sikkerhetssituasjonen i storbyen.

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu insisterte på at Istanbul og Ankara ikke var «mer utrygge enn noen som helst amerikansk delstat».

Les også:  Jagland på hastebesøk til Tyrkia

SE VIDEO: Slik skal Trump gjøre USA «great again»:

SE VIDEO: Dag 1 i Trump-land:

Reise
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus