Lene Sand-saken ankes til Høyesterett

En chilensk kunstner er dømt for å ha drept norske Lene Sand i dette kunstfellesskapet i Berlin i juni i fjor.
En chilensk kunstner er dømt for å ha drept norske Lene Sand i dette kunstfellesskapet i Berlin i juni i fjor.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dommen etter drapet på norske Lene Sand i Berlin går videre til tysk høyesterett etter at begge parter har levert inn anke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bistandsadvokaten til Lene Sands familie, Patrick Lundevall-Unger, opplyste lørdag at begge parter ved ankefristens utløp har anket saken videre til tysk høyesterett.

En 39 år gammel chilener ble i september dømt til sju års fengsel for drapet på den norske kvinnen (36) i Berlin i juni i fjor.

Fraktet i koffert

Etter dommen ga familien og bistandsadvokaten uttrykk for at de var uenig i dommen for en medtiltalt 39-åring. Han er dømt til ni måneders fengsel for å ha hjulpet til med å skjule blodspor og frakte liket bort i koffert i Berlin. Kofferten ble kastet i elven Spree.

39-åringens forsvarer har på sin side anket dommen, med krav om frifinnelse.

36 år gamle Lene Sand fra Mandal ble drept med sju knivstikk natt til 3. juni 2015 i et kunstgalleri i bydelen Wedding i Berlin.

Den medtiltalte har tilstått at han hjalp til med å skjule spor. Han og hovedmannen gjemte liket i galleriet, la nytt gulvbelegg og malte veggene for å dekke over blodspor. Flere dager etterpå la de to liket i en trillekoffert som ble kastet i elven Spree, der den ble funnet av forbipasserende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samarbeid med Martines far

Advokat Lundevall-Unger opplyser at han har startet et samarbeid med Odd Petter Magnussen, faren til Martine Vik Magnussen som ble drept i London i 2008. Drapsmistenkte Farouk Abdhulak fra Jemen forlot Storbritannia etterpå og har ikke blitt pågrepet.

– Økt reisning og flerkulturelt samkvem over landegrensene vil føre til stadig flere saker med fatal utgang, også for norske borgere. Det er både Magnussens og Lundevall-Ungers klare erfaring at norske myndigheter har en lang vei å gå i å ivareta norske borgere og deres pårørendes interesser på en tidsmessig og forsvarlig måte i utenlandssaker av denne art, skriver advokaten i en uttalelse lørdag.