Meny

Minst 52 drept og 100 såret i terrorangrep i Pakistan

Flere hundre mennesker var samlet til en religiøs seremoni ved sufitempelet da bomben gikk av. Foto: Fareed Khan / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 52 mennesker er drept og over 100 såret i et bombeangrep ved en sufihelligdom i Balutsjistan, opplyser innenriksministeren i provinsen sør i Pakistan.

– Minst 52 mennesker er drept og rundt 105 andre såret, sier innenriksminister Sarfraz Bugti på en pressekonferanse i havnebyen Gwadar sent lørdag kveld.

Lokale myndigheter opplyser til nyhetsbyrået DPA lørdag kveld at rundt 100 mennesker ble såret i angrepet ved Shah Noorani-tempelet.

IS hevder i en melding publisert på nett at angrepet ble utført av ekstremistgruppas selvmordsbombere. Bugti påpeker imidlertid at det ikke er klart om det dreier seg om et selvmordsangrep.

Redningsarbeidet pågikk fortsatt flere timer etter eksplosjonen, men ambulansene slet angivelig med å nå fram til det avsidesliggende åstedet.

Danset

Lokale medier melder at flere hundre menn, kvinner og barn var samlet til en religiøs seremoni med rituell dans ved sufitempelet da bomben gikk av.

Sufismen er en tradisjon innenfor den islamske mystikken. Den tolerante praksisen har millioner av tilhengere i Pakistan, men mange islamske ekstremister regner stempler dem som vantro.

– Hver dag rundt solnedgang er det rituell dans her, og et stort antall mennesker kommer hit på grunn av det, sier Nawaz Ali, helligdommens bestyrer, til Reuters.

Rammes ofte

Angrepet skjedde sørvest i Balutsjistan, et område der ytterliggående islamistgrupper. Shah Noorani-helligdommen ligger rundt ti mil nord for havnebyen Karachi.

Ekstremistgruppa IS, som i hovedsak opererer i Irak og Syria, tok også på seg ansvaret for et angrep som kostet rundt 60 menneskeliv ved en politiskole i Quetta.

Populært