Meny

Trump vurderer å søke råd hos Bill Clinton

Donald Trump koste seg da Bill Clinton var president. Nå kan han be om råd fra sin forgjenger. Foto: Handout / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtroppende president Donald Trump sier han vurderer å søke råd hos tidligere president Bill Clinton.

Trump ble etter valgseieren oppringt av Bill Clinton. Den tidligere presidenten «kunne ikke ha vært mer elskverdig», sier 70 år gamle Trump i et intervju med CBS.

Trumps beskrivelse av Clinton kom etter at Trump torsdag møtte president Barack Obama i Det hvite hus. Da takket Trump ja til å få med gode råd på veien fra Obama.

Les også: Valget av Trump endrer vårt forhold til USA

På spørsmål om Trump vil be om råd fra Bill Clinton, sier Trump:

– Jeg vil definitivt vurdere det.

Under valgkampen anklaget Trump Clinton for seksuelle overgrep mot kvinner. Trump har selv blitt anklaget av kvinner for å ha begått seksuell trakassering.

– Clinton er en svært talentfull fyr. Hele familien er talentfull, sier Trump med henvisning til Hillary Clinton, som tapte presidentvalget mot Trump.

Trump ble oppringt av Hillary Clinton etter at valgresultatet var klart.

– Det var en flott telefonsamtale. Det var vanskelig for henne, kan jeg tro. Vanskeligere enn det ville ha vært for meg. Og for meg ville det ha vært svært, svært vanskelig. Hun kunne ikke ha vært hyggeligere. Hun sa bare «gratulerer Donald, bra gjort», sier Trump i intervjuet.

Les også: Trump ber barna om hjelp

Fredag uttalte Trump at han vil vurdere å foreta endringer på Obamas helsereform Obamacare, i stedet for å skrote den. (©NTB)

Populært