Meny

Person skutt under Trump-demo i Portland

Det pågår demonstrasjoner mot valget av Donald Trump som president i Portland, Oregon. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En demonstrant er skutt under en protestmarsj mot påtroppende president Donald Trump i Portland i Oregon i USA. En afroamerikaner mistenkes for å stå bak, opplyser politiet.

Demonstranten deltok i en protestmarsj mot Trump.

Demonstrantene gikk over Morrisun-brua over elva i sentrum av byen da en bil med flere personer kom motsatt vei.

Et øyenvitne, 25 år gamle Cameron Whitten, sier flere av dem gikk ut av bilen, den ene med et håndvåpen. En mann som deltok i protesten, ble skutt i nedre del av kroppen, ifølge Whitten.

Politiet bekreftet etterpå hendelsesforløpet, og opplyser at den sårede mannen ble fraktet til sykehus. Han pådro seg ikke livstruende skader, opplyser politiet.

Les også:   Trump ber barna om hjelp

Skyteepisoden førte til at politiet oppfordret demonstrantene til umiddelbart å avslutte protesten, for å ivareta egen sikkerhet.

På Twitter har politiet i Portland beskrevet den mistenkte gjerningsmannen som en tynn afroamerikaner i slutten av tenårene, iført mørk hettegenser og saggebukse. Han hoppet inn i bilen igjen etter skytingen, og politiet hadde lørdag morgen ennå ikke pågrepet noen for skyteepisoden.

Demonstrasjonen hadde pågått i flere timer da skytingen skjedde. Demonstrasjonen fredag kveld og natt til lørdag var den fjerde på like mange dager. Torsdag kveld ble 26 demonstranter pågrepet for vandalisme og opptøyer. (©NTB)

Les også:   Trump demper motstanden mot Obamacare

Populært