Meny

Facebook-feil førte til dødsbudskap

En av de som ble rammet var selskapets grunnlegger Mark Zuckerberg. Han lever i beste velgående Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En feil hos Facebook førte til at en lang rekke brukere feilaktig ble erklært døde og profilen deres ble gjort om til en minneside. «Forferdelig», sier selskapet, som nå har rettet problemet.

– I en kort periode i dag ble meldinger som egentlig er ment for minnesider, postet på andre kontoer. Dette er forferdelig og vi har rettet feilen, sier en talsmann for det sosiale nettverket.

Så mange som to millioner høyst levende brukere skal ha fått en minnemelding på sin profilside. En av dem var selskapets grunnlegger Mark Zuckerberg, som også lever i beste velgående.

Les også:   Redaktør håper på mer skatt for Facebook og Google

Meldingen som ble lagt ut uttrykker håp om at alle som var glad i den aktuelle personen vil finne trøst i meldinger folk deler til minne om avdøde.

I beskjeden var det også en lenke til skjemaer som kan fylles ut for å få konvertert en profilside til en minneside. En del av den prosessen er å legge fram dokumentasjon på dødsfallet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus