Meny

Trump snakket for første gang med Hollande

Frankrikes president François Hollande snakket med USAs fremtidige president Donald Trump via telefon fredag. De to statslederne lover å «klargjøre standpunktene» sine ettersom de to er uenige om svarene på flere vesentlige spørsmål. Foto: Jacky Naegelen / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs fremtidige president Donald Trump har begynt dialogen med sine europeiske kolleger. Fredag snakket han med en av sine fremste kritikere, Frankrikes president François Hollande.

I telefonsamtalen, som varte i omtrent åtte minutter, ble de to enige om å «klargjøre standpunktene» sine i potensielt splittende saker.

Det sier kilder i Hollande-leiren til AFP. I den første telefonsamtalen mellom de to statslederne diskuterte de krigen mot IS i Irak og Syria, konflikten i Ukraina og klimaavtalen i Paris.

De to uttrykte «et ønske om å jobbe sammen» og la vekt på «historien og verdiene» de to landene deler, opplyser den ikke-navngitte kilden videre.

Klimanekter Donald Trump har tidligere fått varsellampene til å lyse rødt for Hollande, etter at han lovet å trekke seg fra klimaavtalen det ble enighet om i Paris i desember 2015.

Hollande har tidligere sagt at Trumps drifter «får deg til å ville spy», og uttalte onsdag at republikanerens valgseier «åpner for en periode med usikkerhet».

Populært