Meny

Sanders vurderer å stille i 2020

Bernie Sanders tapte nominasjonen til Hillary Clinton, men utelukker ikke et nytt forsøk om fire år. Foto: Justin Sullivan / AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bernie Sanders utelukker ikke at han stiller som presidentkandidat i 2020. – Fire år er lang tid fra nå, sier den 75 år gamle senatoren.

Mannen som tapte nominasjonskampen mote Hillary Clinton, Bernie Sanders (75), utelukker ikke at han kan komme til å stille som kandidat ved det neste presidentvalget - i 2020.

– Fire år er lang tid fra nå, sier den 75 år gamle Vermont-senatoren.

Sanders lyktes ikke i kampen mot Clinton, men han påvirket Demokratenes plattform i sosialdemokratisk retning, samlet mye støtte blant unge velgere og trakk partiet lenger til venstre.

Les også:   – Presidentvalget har ikke funnet sted i en bananrepublikk

Sanders mener det var mangel på entusiasme blant demokrater i årets valg, og at «folk møtte ikke opp for å avgi sin stemme».

– Donald Trump har truffet sinnet til en middelklasse det går dårligere med og som er lei av den etablerte politikken, økonomien og mediene. I den grad Trump virkelig ønsker å gjøre livet bedre for arbeidsfolk i dette landet, er jeg og andre progressive innstilt på å jobbe sammen med ham, sier senatoren fra Vermont.

Les også:   Politiet brukte gummikuler og har pågrepet 26

Men Sanders vil ikke samarbeide med Trump for enhver pris.

– Dersom han velger å føre en rasistisk, sjåvinistisk, fremmedfiendtlig eller miljøfiendtlig politikk, vil vi kjempe iherdig mot ham.

Populært