Cohens sønn: – Min far døde fredelig i sitt hjem

Leonard Cohens sønn Adam skriver at hans far døde fredelig i sitt hjem i Los Angeles. Her er Adam Cohen fotografert i Oslo i 2011 da han ga ut albumet «Like A Man». Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Leonard Cohens sønn Adam skriver at hans far døde fredelig i sitt hjem i Los Angeles. Her er Adam Cohen fotografert i Oslo i 2011 da han ga ut albumet «Like A Man». Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Leonard Cohens sønn Adam sier at hans far døde fredelig i sitt hjem i Los Angeles.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Min far døde fredelig i sitt hjem i Los Angeles i visshet om at han hadde fullført det som han følte var et av sine beste album. Han skrev helt til det siste, med sin unike form for humor, skriver Adam Cohen i en uttalelse til det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone.

Leonard Cohens siste plateutgivelse var «You Want It Darker», som kom ut 21. oktober i år.

Cohens manager Robert Kory uttaler at det var et privilegium og en stor gave for ham å kunne arbeide for den canadiske artisten.

– Uten sidestykke i sin kreativitet, innsikt og brutale ærlighet, Leonard Cohen var en sann visjonær hvis stemme vil bli smertelig savnet. Jeg var så heldig å kunne kalle ham en venn, og for meg å kunne tjene en så modig kunstnerisk ånd på nært hold, var et privilegium og en stor gave, skriver Kory blant annet.

Direktøren for The Recording Academy i USA, Neil Portnow, skriver at akademiet mottok budskapet om Cohens bortgang med stor sorg. I 2010 ga akademiet musikeren sin høyeste utmerkelse – Lifetime Achievement Award.

Leonard Cohen er død - se video:

Personvernpolicy