Meny

Spår USAs sammenbrudd

Nord-Koreas leder Kim Jong-Un mener USA - «kilden til all ondskap» - står foran en kollaps. Foto: Kcna / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en analyse av Obama-administrasjonen fastslår Kim Jong-Un at USA står foran en kollaps. «USA - kilden til all ondskap - vil garantert bli begravd», heter det.

Kim Jong-Uns offisielle nyhetsbyrå KCNA har publisert en analyse av de åtte årene Barack Obama har vært president i USA.

Og i en meget direkte tone levnes den avtroppende presidenten liten ære, og selve nasjonen USA står nå foran en kollaps, heter det.

«Obama-regimet ... marginaliseres som tidenes humbug, og etterlater seg et «totalt mislykket regime» og det verste ettermæle og skylden for USAs kollaps», heter det i KCNAs analyse som er gjengitt på en nettside kontrollert av regimet i Nord-Korea.

Latterlig Nobel-pris

At Obama fikk Nobels fredspris av den norske nobelkomiteen for ønsket om å bygge en verden uten atomvåpen, blir direkte latterliggjort.

Obamas plan har havnet i «historiens kloakk», og er avvist av hele verden som USAs ambisjon om atomvåpen-monopol, mener Kim Jong-Un.

I den nord-koreanske analysen mener man Obama-administrasjonen har lidd nederlag i hele verden, men først og fremst på grunn av Nord-Koreas tiltak for å «utrydde ondskapens imperium».

Les også:  USA gir opp tanken på å overtale Nord-Korea

KCNA hyller «de tøffeste mottiltakene», som i deres øyne er oppbyggingen av et atomvåpenarsenal og at man har anskaffet seg en hydrogenbombe.

Det nord-koreanske regimet mener Obama har mislykkes i Midt-Østen, Latin-Amerika, Afrika og Asia. Og Storbritannias beslutning om å melde seg ut av EU tolker KCNA også som et nederlag i Europa.

«Det har gjort at USAs militære dominans i Europa, har nådd en fase utenfor kontroll», mener man.

«På grunn av Obamas kriminelle politikk, står USA ovenfor den verste politiske, militære, økonomiske, kulturelle og moralske ødeleggelse, avvisning og isolasjon - både hjemme og utenlands», fortsetter Kim Jong-Uns analyse.

«USA mangler fundament»

Offentliggjøringen - på engelsk - var timet til å sammenfalle med avslutningen av presidentvalgkampen i USA.

Les også:   Vil styrke atomvåpenforsvaret

I det strengt autoritære nord-koreanske systemet har man i utgangspunktet svært lite til overs for uenighet, debatt og diskusjon som i deres øyne blir sett på som svakhet for en nasjon. Og valgkampen i USA blir tolket i en slik kontekst:

«Den viser at det verken finnes et menneskelig, ideologisk, mental eller moralsk fundament som kan beskytte landet fra destruksjon. Obama-regimets komplette nederlag peker mot USAs kollaps».

Etter at valget i USA ble avgjort har KCNA ennå ikke publisert noen artikler på engelsk om hvem som vant.

KCNA mener uavhengighet er fremtidens trend, og avslutter sin gjennomgang av Obamas åtte år i presidentstolen med å si at:

«USA, kilden til all ondskap, vil garantert bli begravd».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus