Meny

Seks døde i angrep mot konsulat i Afghanistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks afghanere er døde etter at Taliban angrep Tysklands konsulat i Mazar-i-Sharif med en kraftig bilbombe torsdag. Over 120 ble såret i angrepet.

Fredag morgen var totalt fem døde brakt til sykehus i byen, opplyser legen Noor Mohammad Faiz, som er sjef for de offentlige sykehusene i Mazar-i-Sharif, hovedstaden i provinsen Balkh. I tillegg opplyser politiet at en av angriperne døde i eksplosjonen ved konsulatet. De første meldingene gikk ut på at to personer var drept.

Det tyske utenriksdepartementet sier litt før klokken 1 natt til fredag at angrepet er over og at ingen tyske liv gikk tapt.

– Vi er glade for at alle de tyske ansatte ved generalkonsulatet er uskadd og i sikkerhet. Vår medfølelse går til de afghanske sårede og til ofrenes pårørende, sier en talsmann for departementet. Det var drøyt 20 tyske ansatte ved konsulatet.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, som de sier er hevn for sivile som ble drept i luftangrep i byen Kunduz forrige uke.

– En selvmordsbomber kjørte en bil lastet med eksplosiver inn i veggen i det tyske konsulatet i byen, sier den lokale politisjefen Sayed Kamal Sadat. Tyske soldater gjennomførte et grundig søk i bygningen etter eksplosjonen, men fant ikke flere angripere. Afghanske sikkerhetsstyrker og tyske spesialsoldater «slo de tungt bevæpnede angriperne tilbake», opplyser departementet.

Populært