Meny

Abbas sier han «vet hvem som drepte» Arafat

LEDER: Yassir Arafat døde 11. november 2004. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinernes president Mahmoud Abbas sier han vet hvem som drepte Yassir Arafat. En fransk undersøkelse i 2012 fant ingen beviser for at den tidligere PLO-lederen ble tatt av dage.

Abbas deltok på markeringen av at det er 12 år siden fredsprisvinneren og PLO-lederen Arafat døde.

– Spør dere meg hvem som drepte ham, så vet jeg det, men mitt vitnemål alene er ikke nok. En granskingskommisjon graver i dette, men dere skal få vite det ved første anledning, og dere kommer til å bli overrasket når dere får vite hvem som gjorde det, sa Abbas. Han ville ikke nevne navn, «fordi disse navnene ikke fortjener å bli husket».

Arafat døde på et sykehus i utkanten av Paris for 12 år siden. Han ble 75 år gammel. Palestinerne har lenge beskyldt Israel for å ha forgiftet den palestinske lederen. I 2012 ble graven gjenåpnet, men franske etterforskere fant ingen beviser for forgiftning. Palestinerne avviser den franske rapporten og viser til at den ikke stemmer overens med en sveitsisk og en russisk rapport som antyder at Arafat kan ha blitt utsatt for det giftige grunnstoffet polonium.

Abbas og hans rival Mohammed Dahlan har tidligere beskyldt hverandre for å ha vært involvert i Arafats død.

Populært