Meny

Avis: USA og Australia nærmer seg asylavtale

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA og Australia er i ferd med å sluttføre en avtale om bosetting av flere hundre asylsøkere Australia har plassert i mottak på avsidesliggende øyer i Stillehavet, ifølge avisen The Australian.

Avisen skriver at USA er villig til å ta imot 1.800 asylsøkere som har vært på mottakene i Papua Ny-Guinea og Nauru i over tre år. Det kan føre til at de omstridte mottakene blir tømt.

Australia har fått kraftig kritikk fra flere menneskerettighetsgrupper, som mener leirene i Stillehavet er et grovt brudd på landets forpliktelser i henhold til FNs flyktningkonvensjon. Australia fører en streng flyktningpolitikk og gjør det klart at ingen asylsøkere som kommer til landet med båt har noe håp om bosetting i Australia.

Den amerikanske ambassaden i Australia har ikke svart på en henvendelse om å kommentere saken, og heller ikke Australias statsminister Malcolm Turnbull vil si noe til The Australian.

– Det er alltid spekulasjoner rundt disse sakene, og vi kommentere dem aldri, sier han.

Avisen påpeker at Donald Trump kan gå imot en eventuell avtale med Obama-administrasjonen. Trump har tatt til orde for å redusere innvandring for muslimer, og de fleste av dem som sitter på de aktuelle mottakene er nettopp muslimer, med bakgrunn fra Midtøsten, Afrika og Asia.

Populært