Meny

Fire drept i angrep mot tysk konsulat i Afghanistan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban angrep Tysklands konsulat i Mazar-i-Sharif med en kraftig bilbombe torsdag. Minst fire mennesker ble drept og 119 såret, ifølge afghanske helsemyndigheter.

– Vi har fått inn ytterligere to døde til sykehusene i byen, opplyser legen Noor Mohammad Faiz, som er sjef for de offentlige sykehusene i Mazar-i-Sharif, hovedstaden i provinsen Balkh. De første meldingene gikk ut på at to personer var drept.

Taliban har tatt på seg ansvaret for angrepet, som de sier er hevn for sivile som ble drept i luftangrep i byen Kunduz forrige uke.

– En selvmordsbomber kjørte en bil lastet med eksplosiver inn i veggen i det tyske konsulatet i byen, sier den lokale politisjefen Sayed Kamal Sadat. Tyske soldater gjennomførte et grundig søk i bygningen etter eksplosjonen, men fant ikke flere angripere.

Det tyske utenriksdepartementet sier litt før klokken 1 natt til fredag at angrepet er over og at ingen tyske liv gikk tapt.

– Vi er glade for at alle de tyske ansatte ved generalkonsulatet er uskadd og i sikkerhet. Vår medfølelse går til de afghanske sårede og til ofrenes pårørende, sier en talsmann for departementet.

Populært