Merkel frykter russiske cyberangrep mot det tyske valget

Tysklands statsminister Angela Merkel frykter at Russland vil forsøke å påvirke valget i Tyskland neste år. Foto: Tiksa Negeri / Reuters / NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel frykter at Russland vil forsøke å påvirke valget i Tyskland neste år. Foto: Tiksa Negeri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Angela Merkel advarer om at Russland kan komme til å rette hackerangrep mot Tyskland for å påvirke valget neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har allerede vært russiske dataangrep mot Tyskland, sa Merkel på en pressekonferanse i Berlin tirsdag. Målet med angrepene skal ha vært å spre falsk informasjon.

– Det er derfor dette kan spille en rolle i valgkampen, sier Merkel, som har hatt en rekke konflikter med Russlands president Vladimir Putin de siste årene, ikke minst i forbindelse med den russiske annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya og Russlands støtte til opprørere i Øst-Ukraina.

Amerikanske myndigheter mener Russland står bak omfattende hacking for å påvirke det amerikanske presidentvalget, blant annet ved datainnbrudd i serverne til Demokratene.

Sikkerhetstjenesten i Berlin mistenker at russiske hackere styrt fra Moskva står bak en rekke dataangrep mot nasjonalforsamlingen og hovedkvarteret til Merkels kristeligdemokratiske parti.