DNB vil trolig revurdere lån til oljerørledning

Urbefolkningen samler seg i Oceti Sakowin-leiren for å delta i protesten i Standing Rock-reservatet i Nord Dakota. Foto: Stephanie Keith / Reuters / NTB scanpix
Urbefolkningen samler seg i Oceti Sakowin-leiren for å delta i protesten i Standing Rock-reservatet i Nord Dakota. Foto: Stephanie Keith / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

DNB vil revurdere sitt bidrag til finansieringen av utbyggingen av en omstridt oljerørledning i Nord-Dakota i USA dersom prosjektet ikke ivaretar urfolks rettigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Banken skriver i en pressemelding at de kun skal finansiere prosjekter som møter DNBs krav til miljømessige og sosiale forhold, ifølge E24.

– Vi har intensivert dialogen med våre kunder og understreket at respekt for urfolks rettigheter er en grunnleggende forutsetning for oss som bank, skriver banken videre i meldingen.

DNB har ifølge NRK gitt et lån på 2,8 milliarder kroner til prosjektet.

Amnesty International i USA opplyste nylig at de har sendt observatører til Standing Rock-reservatet i Nord-Dakota for å overvåke myndighetenes reaksjoner overfor urbefolkningen.

Siden april har flere tusen aktivister og urfolk demonstrert mot utbyggingen. Amerikanske myndigheter har pågrepet og utvist flere aktivister fra området, ifølge canadiske CBC News.