Massedemonstrasjoner mot Sør-Koreas president

Over 40.000 mennesker deltok i massedemonstrasjonen i Seoul lørdag.
Over 40.000 mennesker deltok i massedemonstrasjonen i Seoul lørdag. Foto: Kim Hong-ji / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

40.000 mennesker demonstrerte i Sør-Koreas hovedstad Seoul lørdag med krav om at president Park Geun-hye må gå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Misnøyen mot president Park har vokst seg stor etter avsløringene om at presidentenes nære venninne Choi Soon-sil har hatt stor politisk innflytelse på Parks presidentgjerning, samt har presset ulike selskap til å donere store pengesummer til en veldedighetsstiftelse som hun driver.

Choi er nå pågrepet og siktet for bedrageri.

Les også: Den politiske skandalen i Sør-Korea brer om seg

Lørdagens demonstrasjon var den største mot presidenten på over ett år. Demonstrantene ropte slagord som «Park må gå» og «forræderi av en hemmelig regjering». De krevde også at Park må pågripes og stilles for retten.

Choi Soon-sil beskrives som en Rasputin-lignende figur som gjennom sin forbindelse med presidenten, har fått stor politisk innflytelse til tross for at hun ikke har noe formell makt.

Påtalemyndigheten skal nå granske om Choi har fått tilgang til hemmeligstemplede dokumenter som kan ha gitt henne direkte innflytelse i regjeringsspørsmål.

Fredag holdt president Park en tale der hun innrømmet at skandalen helt og holdent var hennes feil. Hun avviste også påstandene om at hun og Choi skulle ha tilknytning til en sekt.