UNESCO: – Ett journalistdrap hver femte dag

En irakisk journalist reagerer etter at ekstremistgruppen IS bombet en irakisk spesialstyrke øst for Mosul 20. oktober. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix
En irakisk journalist reagerer etter at ekstremistgruppen IS bombet en irakisk spesialstyrke øst for Mosul 20. oktober. Foto: Goran Tomasevic / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Én journalist har blitt drept hver femte dag mellom 2006 og 2015, ifølge en ny rapport fra UNESCO. I fjor ble 115 journalister ble drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rapporten som FN-organisasjonen la fram onsdag viser at minst 827 journalister ble drept mellom 2006 og 2015. 115 av disse ble drept i fjor.

Mindre enn ett av ti av drapene er blitt oppklart, til tross for at flere land har meldt seg villig til å få en slutt på journalistdrapene. I løpet av 2014 og 2015 ble 213 journalister drept i arabiske stater, 51 drept i Latin-Amerika og Karibia, 34 i Asia, 27 i Afrika og 12 i sentral- og Øst-Europa.

UNESCO sier disse tallene ikke gjelder de utallige andre krenkelsene journalister blir utsatt for som kidnapping, arrest, tortur, trusler og trakassering.

Nesten halvparten av de drepte nettjournalistene de siste to årene er nettreportere og bloggere som har dekket konflikten i Syria.