Clinton sier FBI ikke vil finne noe nytt

Se video.

Hillary Clinton sier at FBI ikke vil finne noe nytt under gjennomgangen av nye eposter knyttet til hennes private epostserver. USA vil havne i en konstitusjonell krise hvis hun vinner valget, mener Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kommer ikke med unnskyldninger. Jeg har sagt at det var en feil, og at jeg beklager det, sa Clinton under et valgmøte i Kent i Ohio mandag.

Hun ga uttrykk for at det er greit at FBI gjennomgår epostene til en av hennes nærmeste rådgivere, Huma Abedin, men hun sier samtidig at hun er sikker på at de ikke vil avdekke noe nytt.

– Jeg er sikker på at de vil komme til den samme konklusjonen som de kom til da de så på epostene mine i fjor. Det er ingen sak her, sa Demokratenes presidentkandidat, som ble møtt med rop og applaus fra hundrevis av tilhengere.

Det er første gang siden lørdag at Clinton snakker direkte om at FBI vil gjennomgå enda flere eposter som kan kaste lys over hennes bruk av en privat epostserver mens hun var USAs utenriksminister.

Les også: Obama tror ikke FBI-sjefen prøver å påvirke valget

Forrige gang hun kommenterte saken, rettet hun skarp kritikk mot FBI-sjef James Comey ved å si at hun var dypt bekymret over kunngjøringen midt i valgkampen.

– Ingen strategi

Clintons nedtoning av kritikken kom etter at president Barack Obama varslet at han ikke tror Comey prøver å påvirke presidentvalget, slik en rekke demokrater har kritisert ham for.

– Presidenten tror ikke at han har en hemmelig strategi til fordel for én kandidat eller ett parti, sa Obamas talsmann Josh Earnest tidligere mandag.

Det hvite hus vil verken forsvare eller kritisere Comeys avgjørelse, ifølge Earnest.

Det var fredag at Comey kunngjorde at det var oppdaget nye eposter som er sendt til og fra Clintons private epostserver. Mange mener at han er for vag og at han må komme med en grundigere forklaring, ikke minst fordi beskjeden kom mindre enn to uker før presidentvalget 8. november.

Les også: Clintons forsprang minker

Justisdepartementet varslet mandag Kongressen om at det vil bruke alle nødvendige ressurser for å gå gjennom epostene.

I juli konkluderte Comey med at Clinton hadde vært svært skjødesløs ved å bruke sin private epostkonto til sensitivt materiale, men han ikke ville anbefale at hun ble straffeforfulgt.

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Obama tror ikke FBI-sjefen prøver å påvirke valget:

– Krise med Clinton

FBIs gjennomgang av flere Clinton-eposter er blitt tatt svært godt imot av Republikanernes kandidat Donald Trump, som den siste tiden har ligget et godt stykke bak Clinton på meningsmålingene.

Les også: USA-ekspert: – Gavepakke til Trump

Under et valgmøte mandag framholdt han at USA vil bli kastet ut i en «konstitusjonell krise» hvis Clinton vinner valget.

– Hillary vil trolig være under etterforskning i svært lang tid, sa Trump til tilhengere i Grand Rapids i Michigan.

– Hun er uskikket og ukvalifisert til å være USAs president. Blir hun valgt, vil det dra regjeringen og landet vårt ned i en konstitusjonell krise som vi ikke har råd til, sa Trump.

Uttalelsene kom etter at Trumps valgkampleder tidligere på dagen forsikret at Trump ikke vil gjøre Clintons eposter til et sentralt tema i valgkampens siste dager.

Personvernpolicy