Migrantkrisen:

EU kvier seg for å sende medarbeidere til migrantleire på Lesbos

MIGRANT-URO: Overfylte leire på den greske øya Lesbos fører til sterk uro blant flyktninger og migranter, flesteparten fra Pakisten. 24. oktober ble det satt fyr på denne konteineren i Moria-leiren da migranter protesterte mot at de ble holdt så lenge der.
MIGRANT-URO: Overfylte leire på den greske øya Lesbos fører til sterk uro blant flyktninger og migranter, flesteparten fra Pakisten. 24. oktober ble det satt fyr på denne konteineren i Moria-leiren da migranter protesterte mot at de ble holdt så lenge der. Foto: Statis Balaskas / EPA/NTB scanpix

EU er redd for sikkerheten til sine asyleksperter og nøler med å sende dem til greske øyer, etter at migranter forrige uke kastet bensinbomber og antente tepper og konteinere i en overfylt leir.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er rett og slett for farlig å være asylmedarbeider på de greske øyene Lesbos og Chios, slik at EUs medlemsland kvier seg for å sende asyleksperter dit, slik EUs avtale med Tyrkia krever, skriver den tyske avisa Der Spiegel.

Sist mandag brøt det ut kraftige demonstrasjoner blant flyktninger og migranter på Lesbos, som føler seg fanget på øya. De ansatte i EUs asylbyrå EASO måtte evakueres, forteller danske BT.

Rundt 70 personer, hovedsakelig fra Pakistan og Bangladesh kastet steiner mot EASOs kontor, tente på tepper og kastet bensinbomber, forteller EASO-direktør Jean-Pierre Schembri til greske Ekathimerini.

Les også: Nordmenn på Lesbos: – Absurd opplevelse

Sikkerhetssituasjonen på de greske øyer, der 15.000 migranter venter på å få sin sak behandlet, er "ytterst ustabil", heter det i et intern EU-skriv som Spiegel har fått tak i.

Det har hopet seg opp dobbelt så mange asylsøkere og migranter der, som det er plass til i leirene. Det fører til stadig flere konflikter migranter i mellom, og mellom leirboerne og lokalbefolkningen, heter det.

Les også:

Gresk politi brukte køller mot flyktninger på Lesbos

Hellas går kraftig ut mot somling med asylkvoter

Artikkelen er korrigert: BT har ikke dekning for å si at syriske flyktninger var innblandet.

Personvernpolicy