FN ber Sør-Afrika revurdere utmelding av straffedomstol

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber Sør-Afrika revurdere beslutningen om å melde seg ut av ICC. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon ber Sør-Afrika revurdere beslutningen om å melde seg ut av ICC. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

FNs generalsekretær Ban Ki-moon har bedt Sør-Afrikas president Jacob Zuma om å revurdere landets beslutning om å melde seg ut Den internasjonale straffedomstolen (ICC).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge nyhetsbyrået DPA har Ban ringt Zuma og uttrykt sine beklagelser over at Sør-Afrika ikke lenger ønsker å være medlem av ICC.

Det var tidligere i måneden at både Burundi og Sør-Afrika besluttet seg for å vende ryggen til straffedomstolen, som har kommet med krass kritikk mot de to landene.

Sør-Afrika kom på kant med domstolen i fjor, da Sudans president Omar al-Bashir besøkte landet for å delta på et møte i Den afrikanske unionen (AU). ICC har ettersøkt Bashir, som er tiltalt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten i Darfur, og land som har sluttet seg til domstolen er derfor forpliktet til å pågripe ham. Dette unnlot Sør-Afrika å gjøre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden