Jemens president avviser fredsforslag fra FN

En Houthi-opprører med maskingevær på en patruljebil i Jemens hovedstad Sana. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix
En Houthi-opprører med maskingevær på en patruljebil i Jemens hovedstad Sana. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jemens president Abedrabbo Mansour Hadi avviser et forslag til fredsplan lagt fram av FNs Jemen-utsending.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser kilder i presidentens krets til AFP.

Hadi tok imot utsendingen Ismail Ould Cheikh Ahmed, men ville ikke ta imot forslaget FN-utsendingen ville overrekke ham, sier kilden.

Innholdet i et veikart for fred i det krigsherjede landet, som allerede er lagt fram for opprørerne, er ikke blitt offentliggjort. Kilder med kjennskap til planen sier at den innebærer at partene skal bli enige om en ny visepresident etter at opprørerne trekker seg tilbake fra hovedstaden Sana og andre byer og overlater sine tunge våpen til en tredje part.

Hadi skal deretter overlate makten til visepresidenten, som i sin tur skal utnevne en ny statsminister. Deretter skal det dannes regjering der den nordlige og sørlige delen av landet skal bli likt representert.

I en uttalelse på regjeringens nettside siteres Hadi på at veikartet «bare åpner en dør til mer lidelse og krig og ikke er noe veikart for fred».

Les også:

FN advarer mot sult og feilernæring i Jemen

FN ber om forlengelse av våpenhvilen i Jemen

USA skal ha drept fem al-Qaida-soldater i Jemen

FN: Angrep på gravfølge var brudd på folkeretten

Personvernpolicy