USA-ekspert: – Gavepakke til Trump

At FBI har sagt de skal undersøke nye eposter fra Clintons private epostserver, kommer som bestilt for Trump i innspurten av valgkampen, mener USA-ekspert Thor Steinhovden.
At FBI har sagt de skal undersøke nye eposter fra Clintons private epostserver, kommer som bestilt for Trump i innspurten av valgkampen, mener USA-ekspert Thor Steinhovden. Foto: Paul J. Richards / AFP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FBIs nye epostfunn er en gavepakke til republikanernes presidentkandidat Donald Trump, mener USA-ekspert Thor Steinhovden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et gammelt spøkelse som nå hjemsøker Hillary Clinton på nytt. Donald Trump kunne neppe ha drømt om en bedre sak å få i fanget i innspurten, sier Steinhovden, som er TV 2-kommentator og rådgiver i Tankesmien Agenda.

– For mange velgere er dette en bekreftelse på at hun kanskje har gjort noe ulovlig. At det er uklart hvor mange eposter det nå er snakk om og hva som står i dem, gjør saken ekstra vanskelig for henne. Konspirasjonsteoretikerne får vann på mølla, sier han til NTB.

Les også: Nye eposter truer Clintons ledelse

– Skaper inntrykk av at noe nytt og alvorlig har skjedd

Førsteamanuensis Hilde Restad ved Bjørknes høyskole toner på sin side ned dramatikken og mener den nye omdreiningen mer har formalitetens preg.

– Det er mer snakk om en oppdatering fra FBIs side, men uansett skaper jo saken et inntrykk av at noe nytt og alvorlig har skjedd – ikke minst hos dem som ikke følger så nøye med, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aftenpostens kommentator Frank Rossavik mener Trump har fått et «slipp ut av fengsel»-kort som kan gi valgkampen hans ny fart, mens Minerva-skribent Jan Arild Snoen beskriver det hele som gammelt, men dårlig nytt for Clinton.

– Den siste vrien i epost-saken forteller oss ikke noe nytt, men den holder liv i en fortelling som skader henne, poengterer han i en kommentar.

Les også: WikiLeaks lekket flere Clinton-eposter

Ny vending på grunn av «nye» eposter

FBI konkluderte i sommer med at Clinton ikke skulle rettsforfølges for å ha brukt en privat epostserver da hun var utenriksminister. Fredag tok saken en ny vending da FBI-sjef James Comey opplyste at de har fått kjennskap til nye eposter som kan være relevante for etterforskningen.

Bakgrunn: FBI skal granske nye Clinton-eposter