Sør-Koreas president rammet av skandale

En sørkoreansk kvinne bærer en plakat med krav om at president Park Geun-hye går av. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix
En sørkoreansk kvinne bærer en plakat med krav om at president Park Geun-hye går av. Foto: Kim Hong-ji / Reuters / NTB scanpix

Presset øker på Sør-Koreas president Park Geun-hye som anklages for å ha latt en nær venn uten formell stilling i statsapparatet blande seg inn i presidentens handlinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ventet at tusener av mennesker skal delta i en fakkelparade i Seoul lørdag kveld for å protestere mot Park og kreve at hun går av.

Skandalen dreier seg om Parks nære venn Choi Soon-sil og lumre antydninger om religiøse sekter, sjaman-ritualer og korrupsjon.

Choi anklages for å ha brukt sitt vennskap med Park til å presse penger ut av landets storbedrifter, men det store sjokket kom da det ble avdekket at Park hadde latt Choi gjennomgå sine taler og gi henne råd om viktige statsanliggender.

Les også: Sør-Korea kan angivelig tilintetgjøre Pyongyang

Park har bedt om unnskylding og opplyste fredag at hun har bedt ti rådgivere gå av i forkant av en ommøblering i regjeringen.

60 år gamle Choi er datter av Choi Tae-min som ledet en sektlignende religiøs gruppe og var en støttespiller for Park til sin død i 1994.

Sørkoreanske medier har tegnet at bilde av henne som en Rasputin-lignende figur med utilbørlig innflytelse over Park, som hun arvet fra sin far.

Les også: Nordkoreansk soldat rømte til Sør-Korea

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden