Maduro anklager opposisjonen for kuppforsøk

Venezuelas president Nicolás Maduro under en regjeringsvennlig demonstrasjon i Caracas tirsdag. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix
Venezuelas president Nicolás Maduro under en regjeringsvennlig demonstrasjon i Caracas tirsdag. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Venezuelas president Nicolás Maduro anklager flertallet i nasjonalforsamlingen for å iscenesette et kuppforsøk mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag stemte Venezuelas nasjonalforsamling for å åpne sak mot president Maduro, som de anklager for å ha forlatt sin post og som de holder strafferettslig og politisk ansvarlig for landets økonomiske krise.

– Vi vil ikke tillate et parlamentarisk kupp av noe slag, sier Maduro.

Det er uklart hva tirsdagens avstemning vil føre til. Høyesterett, som opposisjonen hevder at presidenten kontrollerer, har besluttet at nasjonalforsamlingens vedtak er ugyldig. Maduro mener at den «ubrukelige» nasjonalforsamlingen prøver å «skade» Venezuela og hevder det er et kuppforsøk.

Søndag var det flertallet i nasjonalforsamlingen som anklaget regjeringen for statskupp fordi den stoppet et krav om folkeavstemning for å fjerne presidenten.

Konflikten i Venezuela oppsto etter at opposisjonen i fjor fikk flertall i nasjonalforsamlingen for første gang siden Maduros forgjenger Hugo Chávez kom til makten i 1998.

Personvernpolicy