IEA tror fornybar energi vil vokse raskere

FORNYBART: Stormaktene i verden er nå klare for å ta en større del av ansvaret for å skape fornybar energi. Illustrasjonsfoto: Eric Vidal / Reuters / NTB scanpix
FORNYBART: Stormaktene i verden er nå klare for å ta en større del av ansvaret for å skape fornybar energi. Illustrasjonsfoto: Eric Vidal / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fornybar energi vil stå for 28 prosent av verdens strømproduksjon i 2021, tror Det internasjonale energibyrået (IEA).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrået opplyste tirsdag at det oppjusterer prognosene for verdens bruk av fornybar energi. Anslaget for fornybarveksten fram mot 2021 heves med 13 prosent. Hovedårsaken er sterkere politisk satsing på fornybar energi i USA, Kina, India og Mexico.

2015 beskrives som et vendepunkt for solceller, vindkraft og andre former for grønn energi. De fornybare energikildene sto for over halvparten av all ny produksjonskapasitet som ble installert i løpet av fjoråret.

I gjennomsnitt ble det installert en halv million solcellepaneler i verden hver eneste dag. To nye vindturbiner ble bygget hver eneste time.

Fornybar energi regnes som et svært viktig tiltak for å begrense utslippene av CO2. IEA er ofte blitt kritisert for å operere med altfor lave anslag for veksten i bruk av fornybar energi.