Svensk politi får åpne grav i Arboga-drapssaken

Politiet som leder etterforskningen av Arboga-saken i Sverige, har fått rettens medhold i å åpne graven der en av de mistenktes tidligere ektefelle ligger begravet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 41 år gammel kvinne og en 18 år gammel mann er mistenkt for å ha drept kvinnens far og for å ha forsøkt å drepe kvinnens mor i et sommerhus ved innsjøen Hjälmaren i august i år.

Kvinnens tidligere ektefelle druknet i innsjøen i 2015. Politiet mistenker nå at han kan ha blitt drept, skriver Expressen . Påtaleleder Johan Fahlander skrev tirsdag morgen til tingretten i Västmanland at en undersøkelse av liket kan være «av vesentlig betydning for etterforskningen». Tirsdag formiddag forelå svaret fra tingretten. Graven kan åpnes, melder SVT.

Det var 8. august i fjor at 41-åringens daværende ektemann ble funnet død i innsjøen utenfor Arboga i Västmanland i Sør-Sverige. Politiet startet ingen drapsetterforskning, men forsikringsselskapet startet egen gransking og besluttet å nekte utbetaling av en livsforsikring på 2,5 millioner kroner som kvinnen skal ha tegnet for ektemannen.

3. august i år ble kvinnens far funnet død og moren skadd i sommerhuset. Kvinnens mor ble først mistenkt, men fikk siden status som offer i saken. 41-åringen ble mindre enn to uker senere pågrepet da hun forsøkte å dra fra landet. 41-åringens 18 år gamle afghanske samboer ble også pågrepet. Begge er mistenkt for drap og drapsforsøk. De ble løslatt etter tre dager, og pågrepet igjen i Trondheim 30. august.

Personvernpolicy