Clinton øker ledelsen i ny meningsmåling

Hillary Clinton drev valgkamp i Nord-Carolina søndag, og talte blant annet til «Mothers of the Movement,» en gruppe kvinner som har mistet barna sine i forbindelse med politiskytingene i USA. Foto: Carlos Barria/ Reuters/ NTB scanpix.
Hillary Clinton drev valgkamp i Nord-Carolina søndag, og talte blant annet til «Mothers of the Movement,» en gruppe kvinner som har mistet barna sine i forbindelse med politiskytingene i USA. Foto: Carlos Barria/ Reuters/ NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hillary Clinton øker ledelsen til Donald Trump i en ny meningsmåling søndag. Trump er nå i faresonen i flere stater som tradisjonelt stemmer republikansk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drøyt to uker før valget ser Clinton ut til å øke forspranget til Trump ytterligere. På en meningsmåling gjort av ABC News leder Clinton med 12 prosentpoeng. Målingen, som omfatter fire kandidater, gir Clinton en oppslutning på 50 prosent mot Trumps 38 prosent.

På snittmålingen som gjennomføres av RealClear Politics har Demokratenes presidentkandidat en ledelse med 5,9 prosentpoeng: Oppslutningen om Clinton er på 47,9 prosent, mens 42 prosent støtter Trump.

Snittmålingen viser også at Hillary Clinton leder i avgjørende vippestater som Pennsylvania og Florida. Men Trump har fremdeles en ledelse på tre prosentpoeng i Texas, som tradisjonelt er en sterk stat for Republikanerne.

– Vi ligger bak, innrømmet Trumps kampanjeleder Kellyanne Conway til tv-stasjonen NBC søndag. Men hun sa også til Fox News: Faktum er at kampen ikke er over.

Les også: Trump buet ut på veldedighetsmiddag

Clinton: – Trump er Putins «nikkedukke»

CNN-måling: Clinton vant debatten