Calais-leiren stenges mandag

Migranter går forbi stengte kafeer og butikker nord i leiren som kalles «Jungelen» i Calais onsdag. Her har flere tusen mennesker bodd under slumlignende forhold mens de venter på en mulighet til å ta seg til Storbritannia. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix
Migranter går forbi stengte kafeer og butikker nord i leiren som kalles «Jungelen» i Calais onsdag. Her har flere tusen mennesker bodd under slumlignende forhold mens de venter på en mulighet til å ta seg til Storbritannia. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jungelen» i Calais skal tømmes for flyktninger og migranter mandag, opplyser franske myndigheter. Leiren som huser over 6.000 mennesker, skal deretter ødelegges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har lenge vært varslet at den provisoriske flyktningleiren i den nordfranske havnebyen skal stenges. Tidligere denne uka avviste en domstol et siste forsøk fra hjelpeorganisasjoner på å redde leiren.

Fredag bekrefter myndighetene at det omfattende arbeidet med å stenge leiren for godt, starter førstkommende mandag. Migrantene er nødt til å forlate området innen klokka 8 mandag morgen, heter det.

Innenriksdepartement bedyrer at alle de 6.486 migrantene som myndighetene har telt i «Jungelen», skal få tilbud om plass på mottakssentre – enten i Frankrike eller i utlandet. Allerede mandag er det meningen at hele 3.000 mennesker – fordelt på 60 busser – skal kjøres ut av Calais, ifølge lokale myndigheter. 1.250 politifolk skal delta i aksjonen.

Denne uka har titalls enslige mindreårige reist fra Calais til Storbritannia etter at britene gikk med på å vurdere sakene til flere hundre barn som har familiemedlemmer på den andre siden av kanalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele 1.291 tenåringer sier de har familie eller slektninger i Storbritannia. De fleste av dem må bli i Frankrike inntil britiske myndigheter har behandlet deres søknader om familiegjenforening.

Les også: Voldsom demonstrasjon i Calais

Hollande lover å stenge «Jungelen» i løpet av året

– Migranter i Calais utsettes for mishandling

– 129 barn forsvunnet fra flyktningleir i Frankrike