FN: Angrep på gravfølge var brudd på folkeretten

Rundt 140 mennesker mistet livet i et bombeangrep på en begravelse i Sanaa. Den Saudi-ledede koalisjonen innrømmer å ha stått bak angrepet. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix
Rundt 140 mennesker mistet livet i et bombeangrep på en begravelse i Sanaa. Den Saudi-ledede koalisjonen innrømmer å ha stått bak angrepet. Foto: Khaled Abdullah / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

 FN-eksperter som har etterforsket bombingen av et begravelsesfølge i Jemen tidligere denne måneden, har konkludert med at angrepet var et brudd på folkeretten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foreløpige opplysninger indikerer at angrepet resulterte i et uforholdsmessig store sivile tap sammenlignet med militære tap, ifølge ekspertgruppen. Gruppen mener dette kunne vært forutsett før angrepet, som ble utført av den saudiarabisk-ledede koalisjonen.

Over 100 ble drept og mer enn 500 såret da en begravelsesfølge i den opprørskontrollerte delen av Jemen ble truffet av to bomber 8. oktober.

I rapporten som ble overlevert til FNs sikkerhetsråd, skriver ekspertene at det ikke var tatt noen forholdsregler for å unngå drap av sivile, slik den internasjonale folkeretten krever.

En granskingskommisjon oppnevnt av den saudiarabisk-ledede koalisjonen sa i forrige uke at angrepet skjedde fordi koalisjonen mottok feilaktig informasjon.

Bakgrunn: Over 140 drept i luftangrep mot begravelse i Jemen

Personvernpolicy